Last time in Australia

1 oktober vloog ik – samen met Carolien – voor de laatste keer richting Australië. Dit keer niet om er te werken of (tijdelijk) in Sydney te wonen, maar om heerlijk samen rond te reizen langs de oostkust! Op moment van schrijven zit ik in het vliegtuig op weg naar Thailand, een mooi moment om kort terug te blikken op de afgelopen 6 weken.

Nadat we een paar dagen zijn bijgekomen in m’n “2e thuis” (= Sydney) hebben we onze campervan opgehaald en kon het avontuur beginnen! We zijn eerst een klein stukje naar het zuiden afgereisd (tot aan Jervis Bay), waarna we de weg noordelijk hebben voortgezet. Doordat ik de oostkust al eens eerder heb afgereisd (in 2008) ging ik er van uit dat ik vaak dezelfde dingen zou zien en meemaken, maar je zult je verbazen hoe verschillend twee reizen kunnen zijn! De af te leggen afstand is zo groot (we hebben 4.500+ KM afgelegd) dat je nooit alle plaatsen aan kunt gaan, en er dus ruimte genoeg is om nieuwe dingen te ontdekken: heerlijk!

Doordat we nu de luxe van een campervan hadden, waren we bovendien niet afhankelijk van hostels, waardoor we op de meest bizarre plekjes hebben kunnen slapen; het aantal keer dat we op een paar meter van het strand vandaan hebben geslapen valt niet op twee handen te tellen. Wat dat betekend? Eten koken op de BBQ’s die op het strand staan, vanaf het strand even wat werken (gotta love draadloos internet), ‘s avonds je tanden poetsen tijdens een strandwandeling, ‘s ochtends de zon – soms op spectaculaire wijze – zien op komen (en daarna nog even terug in bed kruipen) en af en toe een lekkere ochtendduik nemen. You get the picture? Genieten!!

Ik zal jullie verder een gedetailleerd reisschema besparen en overgaan tot een aantal hoogtepunten. Langs de oostkust waren Fraser Island (3 dagen rondrijden in een 4WD op het grootste zandeiland ter wereld) en de Whitsundays het mooist. Met name de 3-daagse zeiltocht was ge-wel-dig! De meest witte stranden gezien, en met name véél tijd gehad om te snorkelen én te duiken (kwam m’n PADI direct van pas). Ik weet dat ik de rest van de oostkust tekort doe om de rest niet op te noemen, maar hieronder vind je een kleine selectie foto’s om een impressie te geven.

Na 5 weken langs de kust – en deels via het binnenland – te hebben gereisd was het vorige week tijd om onze campervan in Cairns in te leveren. Bizar hoe snel de weken voorbij zijn gevlogen! Na nog even in Cairns gerelaxt te hebben, zijn we donderdag naar Sydney gevlogen zodat ik nog een week de tijd had om definitief – ik heb geen plannen om op korte termijn terug te gaan – afscheid te nemen van Sydney. In deze laatste week nog verschillende coastal walks gedaan (de Manly walk, de Watsons Bay to Bondi walk en mijn favoriet; de Coogee to Bondi walk), zijn we meermaals naar Bondi Beach geweest, hebben we gedineerd in de Sydney Tower, heb ik Carolien de stad kunnen laten zien en heb ik diverse mensen gedag kunnen zeggen. Op onze laatste avond zijn we nog naar m’n favoriete bar geweest: de Side Bar (en afgesloten met de Scary Canary, voor de kenners).

Hiermee is mijn Australië tijd dus afgesloten. Enerzijds best raar aangezien ik er iets meer dan een jaar heb gewoond (2008/2009/2011), maar anderzijds is het ook goed zo. Ik heb er een onwijs mooie tijd gehad, gigantisch veel mooie herinneringen aan overgehouden, veel leuke mensen leren kennen en ik zal Sydney zéker gaan missen, maar tegelijkertijd heb ik zin in iets nieuws. Óóit kom ik terug, maar niet in de komende jaren 🙂

De komende twee maanden staat Azië op het programma. We weten nog niet exact hoe we gaan reizen, maar als het goed is gaan we de landen Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam aan. We gaan jullie op de hoogte houden!

Liefs,

Wilco

[picasaview album=’Australasia’ instantview=’yes’]

This entry was posted in Australasia 2011. Bookmark the permalink.

One Response to Last time in Australia

  1. Evi says:

    Wauw! Ziet er prachtig uit, ooit op een dag zou ik ook nog graag naar Australië willen gaan 🙂

Comments are closed.