Life can’t be better!

De tijd vliegt, ben inmiddels alweer bijna 2 maanden van huis! Er gebeurd hier echt veeeel te veel om iedereen van alles op de hoogte te stellen, dus dat ga ik ook maar niet eens proberen.. Van het een en ander heb ik laatst wat foto’s op m’n blog gezet, dat geeft al een leuke eerste inpressie 🙂

Om te voorkomen dat ik hier een ellendig lang verhaal van ga maken, maak ik even een opsomming met wat dingen die me zo 123 te binnen schieten:

 • Whale- and dolphinwatching op zee!
 • Heerlijke zonnestranddagen: 30+ graden, wit strand, blauw water, metershoge golven, strakblauwe lucht en onwijs veel gezelligheid!
 • Onwijs mooie vuurwerkshow in Darling Harbour, best I’ve seen!
 • Sydney Tower, uitzicht over de hele stad!
 • Langs veel kusten en cliffen geweest, waanzinnig mooi!
 • Concert in het Opera House, geweldig!!
 • Blue Mountains!!
 • Featherdale Wildlife Park

Om de “gemiddelde week” even samen te vatten: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag loop ik overdag stage. De woensdag werk ik aan wat eigen projecten en heb ik mooi de tijd om m’n kamer te stofzuigen etc. Op m’n stage heb ik twee onwijs leuke bazen, de een iets gekker als een ander. Voeten op bureau, met balletjes overgooien en lopen zingen is geen uitzondering bij de twee, heerlijk! Is ook geen werknemer <-> werkgever relatie, eerder mate <-> mate! Vorige week maandag moest ik ‘s middags maar vrij nemen, want “het was toch veel te lekker weer om te werken?!”.. Oke! Gisteren vroeg’ie of ik de Harbour Bridge walk al gedaan had – wat dus niet zo is – waarna ‘ie zei dat ik dat binnenkort maar moet gaan doen.. Op zijn kosten!! Is 180 dollar (100+ euro) voor een klim over de boog van de brug.

Maandag- en dinsdagavond kan van alles zijn (en dat is het dan vaak ook), woensdag- en donderdagavond zijn vaak stapavonden. Beginnen we gewoon wat eerder, gaan we weer enigzins betijds naar huis zodat we de dag erna weer fris en fruitig op ons stage zijn! Omdat we nu enkel de weekenden vrij hebben worden die altijd heerlijk volgepland, en nu de lente is begonnen (en we dus al een paar weken 30+ graden weekenden hebben gehad) hoort daar zo nu en dan ook heerlijk Bondi Beach bij, geweldig!

Maar goed, genoeg over wat geweest is of wat ik zoal mee heb gemaakt.. Nu tijd voor de komende periode! Heb inmiddels al heel wat weekendjes weg gepland, maar het aantal geplande weekendjes blijven groeien! Een half uur geleden wist ik nog niet wat ik volgend weekend (van 3 oktober) zou gaan doen, inmiddels ga ik (mits ik vrij kan krijgen) volgende week vrijdagmorgen met een huurauto richting Wollongong beach, een strand wat – als ik m’n collega’s mag geloven – echt de moeite waard is om naartoe te rijden.. Daar gaan we natuurlijk niet zomaar “strandhangen”, nee.. Daar gaan we skydiven!!! Daarna rijden we door naar Canberra, de hoofdstad van Australie, waarna we zorgen dat we zondag tegen de middag weer thuis zijn. ‘s Middags gaan we dan naar het Hed Kandi festival (soort van Sneakerz, haal ik die zondag toch nog in Aman ;-)) wat tot ‘s avonds laat duurt.. Top!

Zal het voorlopige reisschema even doorlopen. Onderstaande is allemaal al vastgelegd (op zojuist beschreven weekend na), dus tickets geboekt etc, maar er kan natuurlijk altijd nog van alles bijkomen 😉

 • 26-09 t/m 28-09: Morgenmiddag per bus naar het noorden voor een surfweekend! Blijf daar tot zondagavond, dus we kunnen zaterdag en zondag de hele dag onze grootspraak (not!) waar zien te maken! Echt ONWIJS veel zin in, zeker met het heerlijke weer wat ze opgeven!
 • 03-10 t/m 05-10: Week erna dus (als het goed is) op vrijdagmorgen weg om te skydiven, waarna we zaterdag doorrijden naar Canberra gaan en zondag weer naar huis gaan om een mooi festival in Sydney mee te pakken!
 • 10-10 t/m 12-10: Week daarna gaan we met z’n 5en met de auto richting Nelson Bay, een mooie badplaats noordelijk van Sydney!
 • 24-10 t/m 26-10: Na een weekendje “rust” (lees: gek doen in Sydney ;-)) vlieg ik naar Tasmanie, het zuiderlijkste punt van Australie, pakweg 1500km zuiderlijk van Sydney. Een en al natuur, dus dat moet goedkomen! We vliegen vrijdagmorgen en zondagavond, dus we hebben een vol weekend.
 • 26-11 t/m 1-12: Het begin van de “grote reis”, vanaf nu enkel nog reizen tot ik in NL ben! Ik vlieg dan samen met Marije en Vincent naar Ayers Rock, gelegen in centraal Australie (de outback). Daar hebben we 5 dagen om de boel te verkennen en eens echt mee te maken wat “in the middle of nowhere” betekend..
 • 1-12 t/m 30-12: Op 1 december vliegt Marije terug naar Sydney, en vliegen ik en Vincent vanuit Alice Springs (paar uur rijden van Ayers Rock vandaan) door naar Cairns, helemaal in het noorden van Australie! We hebben dan een maand de tijd om weer in Sydney te komen, dus daar kopen/huren we een auto en gaan we de hele oostkust af! We gaan eerst nog een stuk naar het noorden om het noordelijkste punt mee te pakken, waana we langs de kust terug gaan. Great Barrier Reef, Whitsunday Islands, Byron Bay, alles! We moeten alles nog iets beter in gaan plannen, maar we gaan bij de Whitsunday Islands sowieso een 3-daagse zeiltocht doen langs die eilanden, yeah!
 • 30-12 t/m 02-01: Even een paar dagen Sydney om een v/d beste nieuwjaarsfeesten van de wereld mee te maken! Daar passen we onze planning wel voor aan 😉
 • 02-01 t/m 16-01: Samen met Vincent, Eva en Marieke voor 2 weken naar Nieuw Zeeland! Met de auto het zuidereiland rond, heb er echt zin in! Zoveel goede verhalen van m’n lieftallige zusje over gehoord, dan moet het goedkomen toch?;-)
 • 18-01: Helaas, dan zit het feest er weer op.. Weer naar NL! Kom op vrijdag terug van NZ en vlieg zondag naar NL, dus kan nog wel even mooi 2 x op z’n Australisch stappen voor ik terug ga!

Zo, dat is wat er tot nu toe gepland is qua vakanties! Komt wellicht nog wat bij, maar er is in en om Sydney ook nog genoeg te doen om de weekenden mee te vullen, en zoveel vrije weekenden heb ik niet meer!

Mensen, echt leuk om jullie reacties te lezen en via de mail, sms en telefoon op de hoogte te blijven van hoe het er daar aan toe gaat, vooral blijven doen dus!! Ik zal tegelijkertijd m’n best doen iets vaker berichtjes te posten 😉

xx Wilco!

De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.