Melbourne, Great Ocean Road & Philip Island!

Afgelopen zondag ben ik met vijf huisgenoten (Alain, Elke, Linda, Jasmijn & Manon) voor 5 dagen naar het zuiden vertrokken om daar langs de kust in de auto rond te reizen, heerlijk! Op de vooravond (= zondagavond) ben ik naar de Imax geweest, het grootste bioscoopscherm ter wereld! Bizar hoe groot het is, een scherm van meer dan 1000 vierkante meter!

Zondagmorgen vroeg opgestaan om om 06.00 richting het vliegveld te vertrekken. Rond een uurtje of 10 stonden we in Melbourne, waar we met 2 gehuurde auto’s begonnen aan de Great Ocean Road, een uitgestippelde route langs de zuidkust van Australie. Telkens als je dacht dat je al het moois gezien had kwam er wel weer een nieuwe betoverende plek om te hoek zetten! Gigantisch mooie kusten, koala’s & kangoeroe’s, ik denk dat we ons nu wel echt in Australie mogen wanen. De eerste avond hebben we in Port Campbell in een mooi appartement met 2 verdiepingen geslapen, veel te luxe voor backpackers, maar het was voor de prijs van een hostel!

De tweede dag zijn we begonnen aan de Twelve Apostles, een schitterende rotsformatie langs de kustlijn. Om het nog mooier te maken zijn we daar ook een helikoptervlucht langs de kust genomen, echt geweldig!! De rest van de dag de route afgemaakt, waarna we ‘s avonds door het binnenland zijn teruggereden naar Melbourne. De derde dag zijn we richting Philip Island vertrokken, een eiland zuiderlijk van Melbourne die bekend staat om de pinguings die er elke avond uit de zee aan land komen. Na een dag sight-seeing en rondrijden op het eiland hebben we deze “intocht” ook bekeken, waarna we ‘s avonds weer richting Melbourne zijn gereden.

De laatste 1,5 dag hebben we in Melbourne zelf doorgebracht. Echt een totaal andere stad als Sydney! Overdag wat gewinkeld (dat krijg je als je met voornamelijk vrouwen op stap gaat ;-)), ‘s avonds naar de Eureka Tower geweest, het hoogste appartementencomplex ter wereld! Vanaf de 88e verdieping hadden we een geweldig uitzicht op de stad, maar toen we in de uitschuitbare glazen cabine uit het gebouw schoven – met dus ook aan de onderkant enkel glas – was het toch wel ietwat eng 😉

Ondanks dat niet alle hostels je-van-het waren (incl. coke-snuivers op de gang!), heb ik van de 5 dagen genoten! Alles bij elkaar zo’n 1200km gereden, wat trouwens veel sneller went dan je zou denken (links rijden).

Na terugkomst hebben we onze backpacks thuis gedropt om in Sydney nog gezellig “een sappie” te doen. Vrijdag nog even wat sight-seeing in het centrum gedaan, zaterdagmorgen de Bondi to Goocee walk gedaan en ‘s middags + ‘s avonds een onwijs gezellig huisfees gehad: Sjonie en Anita party! Daar horen dus heerlijk foute foto’s bij, die komen nog 😉

De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.