Sydney, the place to be!

Inmiddels ruim 3 weken van huis, en tot op heden bevalt alles echt onwijs goed! Gezellige mensen, geweldig mooie stad en alles loopt precies zoals het zou moeten!

De grote stroom mensen (naar het huis) is nu in volle gang, elke dag komen er nieuwelingen bij. Als het goed is zit het over een paar weken helemaal vol en wonen we er met z’n 60en: Gezelligheid!! Om een idee van het huis te krijgen heeft Manon een filmpje in elkaar gedraaid, zie hier.

Ook naast het huis zijn – vrijwel – alle omstandigheden ideaal! Gigantisch mooie stad, mooie kust & natuur, en (tot gisteren) vrijwel elke dag een strakblauwe lucht met een heerlijk zonnetje! Uitgerekend als ik vergeet om m’n was van de waslijn af te halen komt het met bakken uit de lucht, maar je kunt niet alles hebben 😉 Wat is er minder ideaal? Spinnen zo groot als een hand! Tot nu toe pas een gezien, maar het schijnt dat je die harige poten in de zomer dikwijls tegen gaat komen. Waar we meer last van hebben is het dure bier! Buiten de happy hours om (waar we graag gebruik van maken) kost een biertje zo’n 3,50 euro, ka-ching!

Op de vrije dagen (weekenden) hebben we tot nu toe voornamelijk wat wandelingen gedaan om zoveel mogelijk van Sydney te zien. Met name langs de kustlijnen erg indrukwekkend! Bondi Beach, Manleys, Watson Bay, been there! Verder zijn er binnen Sydney veel mooie parken, zoals bijv. de Botanical Gardens bij het Opera House. Er zitten o.a. honderden, zo niet duizenden vleermuizen, veel kaketoes en wat papegaaien. Toen ik er van de week rondliep voelde ik plots wat op m’n schouder: een papegaai! Voordat ik het helemaal doorhad en aan iemand vroeg om even een foto te maken, had de tweede papegaai me ook al gevonden!

‘s Avonds eten we (tot nu toe) pakweg 2 x per week buiten de deur, verder maken we in groepen zelf wat klaar. De rest van de avonden worden gevuld met waar we maar zin in hebben: huisfeestjes, bios, cafetje, stappen, hardlopen, zwemmen (buitenzwembad in de winter!), naar Bondi, heerlijk!

Vanaf vorige week maandag t/m gisteren hebben we met z’n 7en een 2-wekelijkse English Course gevolgd. Was erg relaxed, en heb er nog meer van geleerd dan verwacht ook! Als afsluiting met de klas bij de Cock And Bull, een Irish pub, wat wezen eten, waarna we onze certificaten (met enkel negens) kregen.

Omdat ik nu nog een week vrij ben voordat ik aan m’n stage begin vlieg ik samen met een paar huisgenoten morgen met de backpack op de rug richting Melbourne om daar 5 dagen rond te trekken. We gaan met de auto in 2 dagen langs de Great Ocean Road, nog 1 dag naar Philips Island en 2 dagen in Melbourne zelf. Aangezien we pakweg 1200km naar het zuiden gaan zal het wel goed koud worden, maar ach 🙂

Hier laat ik het weer even bij, maar zal proberen vanavond weer wat foto’s online te zetten.

P8070296steg
Life is good! x Wilco
De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.