Only two months to go!

Het heeft even geduurd, maar beter laat dan nooit: Een nieuw reisverhaal (incl. foto’s) vanuit Ozzie! Ik heb de afgelopen tijd al wat pogingen gedaan, maar nu – en nu echt! – ga ik ‘m wel afschrijven!

Weekendjes weg
De afgelopen paar weken weer veel weekendjes weg geweest. Begin oktober in Wollongong op het strand wezen skydiven: GE-WEL-DIG! Ik ben nog nooit in m’n leven zo gigantisch bang geweest, maar eenmaal uit het vliegtuig gesprongen (lees: geduwd) is het… wooow…! Daarna zijn we doorgereden naar Canberra (hoofdstad Australie) om daar de zaterdag door te brengen. Niet veel te beleven, dus in mooi contrast met de dag ervoor 😉

Het weekend daarna ben ik met Manon, Elke, Marije & Vincent naar Nelson Bay geweest. Samengevat: Sandboarden, snorkelen, zwemmen, bodyboarden, mooie uitzichtpunten, bbqen, kampvuur, met slangen spelen, dolfijnen, koala’s en kangoeroes spotten, lekker weer en vol op gezelligheid!

Het mooiste plekje van Australie – van wat ik tot nu toe heb gezien – heb ik drie weken terug gespot: Tasmanie! Nieuw Zeeland in het klein, zoals de Ozzies zeggen. We (Marieke, Marije, Jolanda & ik) waren er maar een paar dagen dus moesten redelijk haasten, maar hebben er alles uitgehaald wat er in zat! Zie foto’s voor meer 🙂

Het een-na-laatste weekend ben ik bij de locals geweest: een schapenboerderij in the middle of nowhere. Quad rijden, wat BBQen en slapen, een heerlijk relaxt weekend dus!

Dagelijks leven
Naast de weekendjes weg is er ook in de buurt nog van alles te doen! BBQen, zwemmen, bodyboarden, snorkelen, poolen, terrasjes pakken, lots of sight-seeing, gezelligheid, gezelligheid en nog meer gezelligheid! Afgelopen vrijdag was (helaas!) al m’n laatste stagedag.. Gezellig afgesloten met een etentje, wat poolen en tafeltennis en allerlei echt Australische biersoorten!

Deze week dus heerlijk vrij, jammer dat het weer (= shower) wat tegen zit.. Wat doe ik dan nu zoal? Gister bijv. begonnen met het Wildlife park, toen naar een 3D film in de Imax (grootste bioscoopscherm ter wereld) en daarna naar het Maritiem Museum geweest. Terwijl ik even op het eten moest wachten naar de parkeergarage om de hoek gelopen, want in verband met de nieuwe James Bond premiere stond die afgeladen met gloednieuwe Austin Martins! ‘s Avonds naar de Side Bar geweest, waarna we vannacht met de huisbaas nog wat hebben gegeten & gedronken. Zo ziet het leven van een vrij man er dus uit 😉

Komende periode
De komende dagen ben ik nog in (en rond) Sydney. Dagje Blue Mountains, nog wat stappen, m’n verjaardag vieren en natuurlijk inpakken en wegwezen! Eerst 5 dagen in de outback, dan 30 dagen langs de oostkust (incl. 4×4 crossen over de Fraser Islands en een paar dagen zeilen bij de Whitsundays!). Met oud en nieuw ben ik uiteraard weer in Sydney, en waar! We vieren *de* jaarwisseling v/d wereld in het Luna Park, direct naast de Harbour Brigde en met dus een geweldig uitzicht op het vuurwerk! Kost wat, maar dan heb je ook wat 😉 Daarna nog een paar weken in Nieuw Zeeland, en dan zit het verhaaltje er al weer op.. Nog maar 2 maanden te gaan!

En mensen, nogmaals thnx voor de leuke mails/kaarten/krabbels/smsjes & telefoontjes!

De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.