Traveling throughout Australia

Inmiddels alweer 22 dagen geleden dat ik uit Sydney ben vertrokken en er is dus al veeeel te veel verteld om allemaal te vertellen.. Dus ik zal het kort houden!

De eerste 5 dagen in the outback (Central Australia) was echt een *onwijs* mooi begin van de trip! Samen met Vincent en Marije per bus door the middle of nowhere getrokken. Een fles water per uur, schorpioenen naast je bed, buiten slapen in de regen, om 08.00u ‘s morgens al 36+ graden, verbrande voeten als je 3 meter over heet zand heen loopt, middenin een wervelwind terecht komen (au!), uit moeten kijken voor aborigionals met speren, dodelijke slangen om je heen, om 04.30 AM opstaan, veel wildlife gezien: Het hoort allemaal bij het leven in the outback! De eerste paar dagen veel gezien: o.a. de Uluru (incl. beklimming, sunset & sunrise, ge-wel-dig!), Valley of the winds & Ayers Rock! Deze trip uiteindelijk afgesloten met 2 dagen in en rond Alice Springs, “de” stad in de woestijn.

Na 5 dagen zijn Vincent en ik doorgevlogen naar Cairns. Iets minder warm als in de woestijn (nog maar een graadje of 35-36), maar met een luchtvochtigheid waar je u tegen zegt! Flink benauwd dus. Om af te koelen zijn we de eerste avond naar de film Australia gegaan, waarin we wat gebieden zagen die we nog geen 36u daarvoor zelf hadden gezien! De ochtend daarna is Elke ook naar Cairns gevlogen, waarna we verder naar het noorden zijn gegaan: de regenwouden bij Cape Tribulation. Veel wildlife gezien (denk aan spinnen, slangen, krokodillen). Veel gezwommen, gewandeld en gezien, en na 3 dagen weer terug naar Cairns gegaan om de auto op te halen: Het begin van onze “eigen” road trip! Ideaal: Eigen muziekje aan, airco aan en alles kunnen doen wat je wilt doen of zien!

Vorige week hebben we 3 dagen bij de Whitsundays op een zeilboot gezeten, *zo* ontzettend gaaf en mooi! Valt niet te beschrijven hoe mooi het water, de eilanden, de stranden en al het zee-leven is! We hebben een aantal keer bij het reef gesnorkeld, echt mooi! Zoveel kleuren, zoveel verschillende vissen, top! Ook van boven het water zag je van alles: dolfijnen, (grote) schilpadden en roggen. Na 3 dagen zeilen, zwemmen, snorkelen, feesten en genieten wilde we eigenlijk nog een dag terug om te duiken, maar dat paste niet echt meer in het schema.. Om te compenseren ben ik met Elke nog even gaan parasailen bij Airlie Beach!

De afgelopen 3 dagen waren we op Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld! Eerst met z’n 11en inkopen doen, daarna met z’n allen in een 4×4 auto, volgeladen met eten, drinken en tenten richting Fraser! Een aantal mensen uit onze groep kende we al van de Whitsundays, toevallig dat ze nu in onze groep zaten. Alles bij elkaar echt een super leuke groep! Op het eiland zijn geen wegen aangelegd, dus je moet full power door het zand heen crossen om ergens te komen. De eerste dag waren we bij een meer met het meest heldere water wat ik ooit heb gezien. Het zag er niet alleen uit als drinkwater, je kon het ook echt drinken! ‘s Avonds op het strand gekampeerd en er een mooi feestje van gemaakt! Niet te gek, want de volgende dag moesten we weer om 05.00 op omdat we enkel met eb over het strand kunnen rijden. Die dag bij de Champagne Pool geweest, een stuk van de zee wat is afgebakend door rotsen zodat we er zonder haai-gevaar konden zwemmen (op de rest van het eiland mag je niet in de zee zwemmen i.v.m. haaien). Er was misschien geen haai-gevaar, maar genoeg ander gevaar! Letterlijk meer dan de helft van de mensen kwam er door de scherpe stenen met bloed, schaafwonden en vol blauwe plekken vandaan. Zelf zat ik samen met 2 anderen op wat rotsen toen een gigantische golf ons wegspoelde en tegen alle rotsen gooide.. We zijn er gelukkig goed van af gekomen, dacht op dat moment dat het een stuk minder goed zou aflopen! Kwam er nu met flink wat schaafwonden, blauwe plekken, een kapotte arm, een kapotte camera en kapotte zwembroek van af. Gevalletje “onderschat de kracht van de zee niet” 😉

Op de weg terug zijn we door een stuk gereden wat duidelijk te zwaar was voor de auto: Hij raakte flink oververhit. Normaal een kwestie van stoppen, water bijvullen en af laten koelen, maar als je op dat zand stopt sta je direct vast.. We moesten dus nog een stukje doorrijden, et voila: koelinstallatie kapot! Uiteindelijk hebben we een uurtje of 4-5 moeten wachten tot we werden opgepikt door een andere auto, zodat onze eigen auto helemaal leeg was en het niet zo zwaar had. ‘s Avonds kwam er een mechanic naar ons kamp en toen leek er niets mis mee te zijn. De volgende morgen weer vroeg op, klaar om te vertrekken: Bleek dat ‘ie toch goed kapot was en moest er een nieuwe radioator in.. Opzich had’ ie het redelijk snel gerepareerd, maar doordat het inmiddels vloed was moesten we tot 02.00PM wachten tot we konden gaan rijden, waardoor we direct terug naar het vaste land moesten en die dag dus niets meer hebben gezien behalve ons kamp.

Wist je dat:

  • Bovenstaande maar een klein deel is van wat we zoal gezien en meegemaakt hebben?
  • Sinds ik uit Sydney ben nog geen dag onder de 30 graden heb gehad?
  • We tot nu toe 3 dagen niet hebben gezwommen, verder alle dagen wel?
  • Ik op 10cm afstand een foto heb gemaakt van een spin die de meest dodelijke spin ter wereld bleek te zijn (na beet binnen 2-3 min. dood)?
  • We in de outback de op-1-na beste sterrenhemel ter wereld hebben gezien (enkel in de Sahara schijnt het mooier te zijn)?
  • Ik op Fraser Island een onwijs mooie moonrise heb gezien?
  • We onwijs veel wildlife hebben gezien (krokodillen, spinnen, slangen, kangoeroe’s, koala’s, leguanen, lizzards, kamelen, etc etc)?

Samengevat: This is the best time of my life !

Liefs Wilco
De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.