7 maanden in Sydney

Deze week is de laatste week van deze reis aangebroken, een mooi moment om kort terug te kijken op het afgelopen half jaar. Ook dit keer is het weer voorbij gevlogen. Op het ene moment sta je op Schiphol, klaar om te vertrekken; een flits later vlieg je weer terug. Als ik echter door m’n foto’s van het afgelopen jaar heen blader realiseer ik me echter hoeveel ik ook dit keer weer heb gedaan en meegemaakt: het was wederom FANTASTISCH!

De vorige keer (2008/2009) liep ik nog stage in Sydney, dit keer had ik het geluk om afgestudeerd te zijn en de vrijheid te hebben om te werken waarvandaan ik wil. Nadat ik in de eerste week een aantal kantoorplekken heb bekeken, ben ik in mijn tweede week van start gegaan in mijn nieuwe kantoor die ik tot gister aangehouden heb. Één dag in de week werkte ik bij een klant op locatie, 4 dagen vanaf eigen kantoor en in de weekenden zocht ik regelmatig de mooiere plekken op (in het park, op de kliffen, bij het strand etc). Heerlijk om die vrijheid te hebben!

DSC_1012

Werken vanaf het strand (Manly Beach)

Het was (uiteraard) niet alleen maar werken. In de avonden en weekenden had ik genoeg tijd om wederom met volle teugen van de stad en de rest van het land te genieten. De stad zelf heeft al genoeg parken, havens, wandelroutes, stranden, kustlijnen, evenementen en andere activiteiten te bieden dat je je niet snel hoeft te vervelen, en is dan ook niet voor niets (nog altijd) mijn favoriete stad!

Tussendoor – in de weekenden – heb ik regelmatig uitstapjes gemaakt naar andere delen van Australië. In Australische begrippen niet heel ver geweest, dat bewaar ik nog even voor de volgende trip (vanaf oktober dit jaar). Meestal huurde we met een groepje mensen een auto en gingen er zo op uit (Snowy Mountains, Nelson Bay, de NSW Outback etc), af en toe met het vliegtuig (Melbourne & Brisbane). Elk tripje was weer een avontuur op zich: lachen gieren brullen en heel veel mooie dingen zien. Ook weer genieten dus!

Zonsopkomst bij Bondi Beach

Behalve de weekend trips heb ik tussendoor een aantal weken vrijaf genomen, om zo 3 weken (alleen) door Nieuw Zeeland te kunnen reizen. Ge-wel-dig!! Als je van natuur, mooie landschap en bergen houdt is het zeker dé place to go. Aanrader!

Het meeste wat ik hierboven heb beschreven zal voor jullie niet nieuw zijn.. Maar probeer maar eens 6,5 maand aan avonturen in één verhaal te schrijven: onmogelijk! Ik houd het daarom bij een breed verhaal, en zal ASAP foto’s toevoegen die de rest van het werk mogen doen.

Deze week stond/staat vooral in het teken van afscheid nemen. Afscheid nemen van de stad zelf, maar vooral van alle mensen.. Niet leuk, maar hoort er bij!

Tot over een paar dagen!

x Wilco

This entry was posted in Australië 2011. Bookmark the permalink.

One Response to 7 maanden in Sydney

  1. Maaike says:

    Maar toch mooi geschreven…

Comments are closed.