First week in Canada!

Na een half jaar in Australië te zijn geweest ging het snel kriebelen om weer weg te gaan, dus ben ik vorige week dinsdag – een half jaar na terugkomst Down Under – voor iets meer dan vijf weken naar Canada vertrokken! Leek me een goed excuus om weer wat leven in dit blog te blazen, dus bij deze!

De eerste paar weken heb ik een kamer op de 19e verdieping in downtown Toronto, en zodoende vanaf m’n kamer uitzicht over de skyline van Toronto met daarachter Lake Ontario! Op de eerste avond meteen een stukje Canadese ‘cultuur’ meegepakt door naar een honkbalwedstrijd te gaan in het Rogers Stadion, en het is bizar hoe het beeld wat je altijd op TV ziet ook echt blijkt te kloppen: Een stadion vol *bunkerende* Amerikanen, zodat je je niet meer hoeft af te vragen hoe het komt dat ze er zo uit zien.. Op straat is het exact hetzelfde, op elke hoek v/d straat zit wel een KFC, McDonalds, Burger King en dat soort zaken, het lijkt wel of de hele stad leeft op de fastfood!

Wat valt er zoal op aan Toronto? Allereerst de (al 5 weken durende) staking waardoor er geen vuilnis wordt opgehaald en er geen ferrys varen! Het lijkt er (sinds gister) op dat ze het eens zijn, dus de staking zal een dezer dagen wel officieel over zijn. Wat ook opvalt, is het stelsel onder de stad: Je kunt – in het centrum – vrijwel overal ondergronds te voet komen middels het Path, zodat men in de winter niet door de ijzige kou hoeft! Je moet er maar opkomen 😉

Heb afgelopen week meteen een mountainbike op de kop getikt, ideaal om snel de stad door te komen! Vooral veel van de stad verkend, heel wat toeristische trekpleisters gezien, een aantal keer wezen volleyballen op the beaches, dagje in het Royal Ontario Museum gewees (je moet wat als het regent!) en een dagje naar de caves in Collingwood (paar uur buiten de stad) en Wasaga Beach geweest.

Hoewel het plan was om voornamelijk hier in omgeving Toronto te blijven, zijn de plannen ietwat veranderd: Morgen komt Jesper (leren kennen in Sydney) hierheen waarmee ik o.a. nog een midweekje naar New York ga! Daarna vlieg ik waarschijnlijk door naar Vancouver (westkant Canada, 5 uurtjes vliegen) waar Marjolein dan ook heen vliegt om samen een road trip te maken! Toronto is onwijs leuk, maar wil graag wat meer van de Canadese natuur zijn en dan is de westkant + Rocky Mountains toch wel de place to be!

This entry was posted in Canada 2009, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.