Relaxen in Miami!

Zo, dat was het dan.. Ook de laatste week (in Miami) is net als de 2 weken daarvoor (in Costa Rica) voorbij gevlogen! De afgelopen week vooral lekker vakantie gehouden; naar Miami Beach geweest, de stad verkent, veel leuke dingen gedaan en vooral de gezelligheid opgezocht!

Op moment van schrijven zit ik op 10km hoogte en daar ben ik BLIJ om! Blij? Ja, want het zag er even naar uit dat ik de vlucht ging missen! De planning was om om half 3 op Miami Airport te zijn,  dus meer dan genoeg tijd om voor die tijd te gaan windsurfen, zou je denken.. De korte versie van het verhaal: om 3u zaten we nog midden op het meer (+/- half uur rijden naar het vliegveld) en lukte het (door een gedraaide wind) niet om aan de kant te komen.. Oeps! Het voordeel van laat op het vliegveld aan komen: je mag wat rijen overslaan! Uiteindelijk was ik nog net op tijd om nog in te checken, so no worries! 😀

Doordat ik een aantal nachten heb gesouchsurfed (bij locals logeren; zie couchsurfing.com) en een aantal nachten in een hostel (op Miami Beach) heb gecombineerd leer je in één week tijd zó onwijs veel mensen kennen! Het ene moment denk je dat je een weekje “alleen” naar Miami gaat, het andere moment staat alles volgepland en heb je zelfs daar dubbele afspraken; bizar maar tevens het mooie van alleen reizen! Typisch voorbeeld van hoe het gaat was bijvoorbeeld dinsdag, toen ik net 1 volle dag in Miami geweest was; ik stond op en had nog geen idee wat ik zou gaan doen. Bij het ontbijt sprak ik een Australische kerel die van plan was naar Key West te gaan (± 4u rijden). Puik plan, ik ga mee! Iets later in het gesprek bleek dat hij voor een dag of 4 wilde gaan, wat voor mijn planning iets te lang was.. Voordat ik kon bedenken of ik dan een enkele reis mee zou rijden en ter plekke terug zou liften (rijden geen bussen) kreeg ik een sms van een Canadees die ik de avond daarvoor had leren kennen om die dag wat leuks te gaan doen, en of ik later die week naar Key West wilde gaan. Heerlijk als zulke opties zich continu aanbieden!

Uiteindelijk ben ik niet meer naar Key West geweest aangezien ze daar (in tegenstelling tot Miami zelf) slecht weer op gaven, dus heb ik vooral de stad verkend, naar het strand geweest, cafétjes bezocht, naar de bioscoop geweest, een aantal keer wezen klimmen, wezen windsurfen, etc. Een heerlijk relax-weekje dus!
[picasaview album=’Miami’ instantview=’yes’]

This entry was posted in Costa Rica 2010. Bookmark the permalink.