Terug in Sydney!

Vanaf het moment dat ik 2 jaar geleden terug kwam in Nederland na een half jaar  Australië zei ik direct: “óóit ga ik terug!” Ik had echter niet verwacht dat ik er na exact 2 jaar alweer zou zijn.. Nadat ik vorige maand ben afgestudeerd wilde ik graag zowel werken als reizen, en dus leek Australië de ideale plek: een mooie stad om in te werken (Sydney), in een nog veel mooier landschap om te reizen (de rest van Australië)!

Kuala Lumpur

Donderdag de 13e was het zover: de vlucht naar Sydney met een overstap in Kuala Lumpur! Het plan was om direct door te vliegen, maar door een vertraging op Schiphol miste ik mijn aansluiting op Kuala Lumpur en moest ik tot het einde v/d dag wachten op de volgende vlucht: een mooie gelegenheid om een snelle indruk van de stad te krijgen! Nadat ik verfrissende douche en een lekker hapje eten (lees: eindelijk geen vliegtuig-eten) heb ik even wat mede-passagiers bij elkaar gezocht om met elkaar een taxi naar de stad te nemen, en ons daar rond te laten rijden langs de meest bekende touristische trekpleisters. Ik zal jullie alle details besparen, maar het was in ieder geval een onverwacht mooi dagje!

Sydney

Na 2 dagen reizen kwam ik dan eindelijk in Sydney aan! In eerste instantie was het zó onwerkelijk: ik liep weer in de stad rond waar ik 2 jaar geleden een half jaar heb gewoond, geleefd en genoten, en waar ik sindsdien naar uit heb gekeken om weer rond te lopen!  In eerste instantie woon ik weer in hetzelfde huis als waar ik destijds 4 maanden verbleef, dus de weg naar huis was zo gevonden.

De afgelopen week vooral lekker vakantie gevierd: de stad bekeken, meermaals op Bondi Beach gelegen, parken bezocht, oude vrienden en bekenden uit Sydney opgezocht en veel nieuwe mensen leren kennen onder het genot van veel gezelligheid! De eerste dagen moest ik nog erg wennen aan het idee dat de meeste vrienden die ik hier destijds had hier allemaal niet meer zijn, maar nadat ik me daar eenmaal bij heb neergelegd kon het echte genieten beginnen!! Tot nu toe elke dag lekker weer gehad (25 – 30 graden), dus prima vertoeven in deze wereldstad!

Plannen

De planning voor deze trip was (en is) nog onduidelijk. Ik heb nog geen idee hoe lang ik hier ga blijven en hoe de tijd er in z’n totaliteit uit gaat zien. Wél heb ik besloten hoe de eerste periode er uit gaat zien: ik ga in eerste instantie vanuit Sydney aan het werk! Ik heb per vandaag een kantoortje / werkplek gehuurd in de buurt van Darling Harbour, en zal doordeweeks vanuit Sydney m’n toko draaiende houden. De komende periode ben ik dus onder de pannen, maar voor hoe lang ik in Sydney blijf en wat daarna komt… We zullen het gaan zien en meemaken, ik heb er in ieder geval zin in!

Heel veel liefs vanuit Australië!

PS. Hieronder vind je een klein aantal foto’s van het dagje Kuala Lumpur. Sydney foto’s volgen later, al staan er al een paar op Facebook.

[picasaview album=’KualaLumpur’ instantview=’yes’]

This entry was posted in Australië 2011. Bookmark the permalink.

2 Responses to Terug in Sydney!

 1. Hoi Wilco,

  Succes en plezier aan de andere kant van de wereld,
  Hoop wel dat je de omzet draaiende houd, bij jou en bij ons.

  Gr. Marko

 2. Aman says:

  Maatje,
  Lees nu je blogje pas. Schande! Blij dat ik tussendoor al ff met je bijgeklets heb. Ben benieuwd naar je werkplekje en de nieuwe avonturen. Geniet van het weer, ik heb vanmorgen mijn ruiten weer mogen krabben. Hier bijna door de grootste drukte heen, nog 2 daagjes bijten en dan kunnen we de tijd weer meer tussen de twee verdelen. Hoe dan ook, geniet van iedere minuut en zonnestraal en vergeet niet om ons stikjaloers mee te laten genieten hè? Wie weet haal je ons nog over.. 😉

  x

Comments are closed.