Thailand

Vorige week donderdag was het zover, voor een half jaar richting down-under met een korte tussenstop in het thuisland van de olifanten, krekels en tuktuks: Thailand!

Het afscheidsmoment in de vertrekhal van Dusseldorf was natuurlijk even slikken, maar eenmaal door de douane heen kwam het besef: de reis begint! Samen met m’n travelmates Manon en Loes zijn we via Londen naar Bankok gevlogen, waar we na bijna 20u reizen aankwamen in het hotel. Direct die avond de drukte, chaos en hectiek van de stad meegemaakt, wat een cultuurverschil! We gingen met een tuktuk richting de Khao San Road, een van de drukkere straten van Bankok. Taxi’s en tuktuk’s voor (vanaf) 40 baht (= 0,76 euro), shirtjes voor 100 baht (= 1,92 euro), op een enkele afzetter na is alles in Bankok goedkoop!

tuktuk

De dag erna voornamelijk de sight-seeing in Bankok zelf voortgezet (uiteraard alles met de bijna gratis – en soms zelfs helemaal gratis – tuktuk’s en taxi’s). Het aantal Buddha’ s en tempels die er in de stad staan zijn niet te tellen, en opvallend is hoe veel Thaise mensen zeer actief bezig zijn met hun geloof. Naast de bezoeken aan wat tempels – met de verplichte lange broek in de 35 graden hitte – nog een bezoek aan een grote markt gebracht, waarna we weer een taxi naar het hotel hebben genomen en na een frisse duik in het zwembad weer naar Khao San Road zijn gegaan. ‘s Avonds weer ergens op de Khao San Road gegeten, waarna de vrouwen (weer) helemaal los zijn gegaan qua shoppen 😉 Heb stiekem zelf ook wat shirtjes gekocht uiteraard!Volgende dag vroeg op, aangezien we om 06.00 met de bus werden opgehaald om ook wat meer van Thailand te zien dan “enkel” Bangkok met een (georganiseerde) 2-daagse trip aan en rond de rivier River Kwai, pakweg 135km buiten Bangkok. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij een oorlogsmuseum en de begraafplaats Kanchanaburi waar (o.a.) veel Nederlanders begraven liggen. Aangezien onze verblijfplaats niet met de auto te bereiken was gingen we er met de boot (+/- nog 30 min) naartoe om onze spullen te loodsen. Het was een klein paradijsje: houten hutjes op het water, voorzien van heerlijke hangmatten en ligstoelen, uiteraard alles in Thaise stijl! Aan zowel de voor- als achterkant van de hut kon je zo het water inspringen, geweldig! Het eten was er ook prima verzorgd, uiteraard wel volop rijstmaaltijden maar daar kom je natuurlijk ook nauwelijks om heen in Thailand 🙂 ‘s Middags zijn we ook nog met een pick-up truck de bergen in gegaan om daar nog een wandeling (bij Hellfire Pass) te maken en wat van het Thaise uitzicht mee te maken. Vlak voor slapen gaan kregen we bij de hutten nog een thaise dansshow voorgeschoteld, maar dat klinkt spannender dan het was. Mooier was de onwijs heldere hemel, en heb dus nog even heerlijk op de ligstoel naar de sterren liggen kijken!

De laatste volle dag die we hadden begon met een olifant die op in het water en op ons strandje achter onze hut voorbij kwam zwemmen/lopen. Na het ontbijt hebben we zelf ook een tocht gemaakt met de olifant, onwijs leuk! In de middag gingen verlieten we ons paradijsje in de jungle weer en gingen we met een vlot de rivier af. Aangezien het nogal ver was om de hele rivier af te gaan, zijn we halverwege opgepikt door een longtail(motor)boot om het laatste stukje af te leggen, waar onze spullen, eten en een bus op ons stond te wachten. ‘s Avonds kwamen we weer in Bangkok aan, waar we – helaas – onze koffers weer moesten pakken..Dinsdag zijn we begonnen met een frisse duik in het zwembad, waarna we nog even de stad zijn in gegaan. Nog even in Grand Palace en bij de liggende Buddha gekeken, en toen weer naar het hotel gegaan om nog even te relaxen en te zorgen dat we sowieso op tijd waren voor ons vervoer naar het vliegveld. We zijn uiteindelijk met British Airways (ipv Qantas) naar Sydney gevlogen, dus we hadden geen last van gaten in de romp van het vliegtuig!

Ben echt onwijs blij dat we een stop-over in Thailand hebben gehouden, was echt onwijs mooie, leuke, gezellige en aparte ervaring! Om nog even een indruk van deze tijd te krijgen, bekijk dan even het filmpje die we op het vliegveld en in het vliegtuig in elkaar hebben gezet!

Mensen, bedankt voor alle mailtjes, smsjes en andere tekenen van leven, superleuk! Koop binnenkort even een Australische simkaart dus binnenkort kan ik daarop gebed worden. SMS kun je gewoon naar het NL nummer blijven sturen, die lees ik af en toe ook gewoon! Heb ook nog Skype aangemaakt (gebruikersnaam = wdekreij), dus via daar kun je gratis en makkelijk bellen.De originele post (incl. reacties) vind je hier.

This entry was posted in Australië 2008, Reisverhalen and tagged . Bookmark the permalink.